Ga naar content

Bezitter harddrugs aangehouden

Laatste update:

Roosendaal - Woensdagmiddag tegen 15.00 uur wilden surveillerende agenten in Roosendaal een bromfiets controleren die met (te) hoge snelheid over de Kalsdonksestraat in Roosendaal reed.

De bestuurder zette zijn voertuig aan de kant van de weg en ging in gesprek met de agenten. Hij kon geen rijbewijs overleggen, maar gaf wel zijn ID-kaart. Het bleek een 34-jarige man uit Oudenbosch te zijn. Tijdens het gesprek dat hij voerde met de agenten merkten zij op dat hij de uiterlijke kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van drugs was. Dit ontkende de man. Ook ontkende hij dat hij verdovende middelen bij zich had. De agenten zagen bij het natrekken van de gegevens van de man echter in hun computersysteem dat de man al vaker veroordeeld was voor overtreding van de opiumwetgeving, dus ze vroegen hem of ze in de buddyseat van zijn brommer mochten kijken.

Toch drugs bij zich

De man gaf zijn toestemming. In de opbergruimte van de brommer troffen de agenten een fles GHB aan. Toen werd gevraagd om uitlevering van alle aanwezige drugs overhandigde de man hun ook nog een gripzakje speed.

De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij een verklaring afgelegd en daarna is hij weer in vrijheid gesteld. Het proces-verbaal dat is opgemaakt door de agenten wordt verder door het Openbaar Ministerie beoordeeld.