Ga naar content

Vier aanhoudingen voor betrokkenheid cocaïnelab

Laatste update:

Amsterdam - De politie heeft op woensdag 8 augustus 2018 in en nabij een woning aan de Bruinvisstraat in Amsterdam-Noord drie Albanezen en een Colombiaanse man aangehouden. De vier mannen worden verdacht van het bezit van cocaïne ten behoeve van de drugshandel. In de woning waren aanwijzingen dat het naast verblijfadres eveneens als cocaïne lab werd gebruikt.

Al na kort onderzoek ontstond het vermoeden dat de woning door de groepering als opslagplaats voor verdovende middelen werd gebruikt en gaf de officier van justitie toestemming de woning ter aanhouding binnen te treden.

In de woning werden blokken cocaïne (12,7 kilogram), versnijdingsmiddelen, apparatuur om cocaïneblokken te persen en meer dan honderd liter chemicaliën aangetroffen. Vermoedelijk werd in de woning cocaïne teruggewonnen uit dragermateriaal waar de cocaïne in opgelost was. In 2006 werd in dezelfde woning nota bene een cocaïne lab aangetroffen nadat het pand volledig was uitgebrand. Hierbij was destijds één dode te betreuren. 
 
Binnen het onderzoek werden nog drie andere woningen doorzocht, waarbij 70.000 euro en een Audi A6 van één van de verdachten in beslag genomen werd. Alle verdachten zijn inmiddels bij de rechter-commissaris voorgeleid en verblijven in voorlopige hechtenis. 

NB. Daar de verdachten eerder in de beperkingen zaten, worden de aanhoudingen nu pas gemeld.