Ga naar content

Gestolen auto blijft achter na achtervolging

Laatste update:

Oss/'s-Hertogenbosch - Twee verdachten hebben de gestolen auto waarin zij reden achter moeten laten na een achtervolging met de politie. Het tweetal is te voet gevlucht. Bij de achtervolging raakte een politiewagen beschadigd.

Wegrijdende politieauto met zwaailicht in nacht

Collega’s zagen in Oss op de Graafsebaan een auto rijden en wilden deze controleren. Toen de bestuurder van de wagen de politie echter zag, ging deze er echter direct met hoge snelheid vandoor. Daarop werd door de collega’s de achtervolging ingezet. De verdachten reden de snelweg op richting ’s-Hertogenbosch en daarbij werden snelheden behaald tot ver boven de 200 kilometer per uur. De collega’s besloten daarop vanwege de veiligheid de achtervolging te staken.

Politieheli

Op aanwijzingen van medewerkers van de meldkamer kon een andere politiewagen de achtervolging weer hervatten op de snelweg A59 ter hoogte van ’s-Hertogenbosch. Hier namen de verdachten de afslag richting de Maaspoort. Kort daarna haakte nog een politiewagen aan. Ook de politiehelikopter, die in de omgeving was, werd ingezet. Tijdens achtervolging raakte één politiewagen beschadigd nadat hij in een bocht tegen een  stootband aan kwam. Uiteindelijk stopten de verdachten op de Tweede Haren en gingen er te voet vandoor. De collega’s hebben hen niet meer kunnen achterhalen.

Onderzoek

De auto waar het tweetal in reed, bleek gestolen te zijn. Er is door de collega’s nog onderzoek gedaan in de omgeving waar de daders zijn gevlucht. De auto is in beslag genomen en er wordt nog verder onderzoek verricht.