Ga naar content

Inrijden op politieman

Laatste update:

Utrecht - Een automobilist is zondagochtend 5 augustus ingereden op een politieman. De agent moest wegspringen om te voorkomen dat hij werd aangereden.

Detailfoto van een zwaailicht

Twee agenten waren rond 05.30 uur op de fiets aan het surveilleren toen zij op de Wittevrouwenstraat een auto tegen het verkeer in zagen rijden.  Een van de agenten ging op de weg staan en gaf de bestuurder een stopteken. In plaats  van te stoppen gaf de bestuurder of bestuurster  gas en reed in op de agent.  Hij kon net op tijd wegspringen. Zijn  fiets raakte zwaar beschadigd.  De auto ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor.  De agent heeft aangifte gedaan van poging doodslag.

Getuigen gezocht

De politie is een onderzoek gestart naar de bestuurder van deze auto en is op zoek naar getuigen.  Heeft u het incident zien gebeuren? Of heeft u de auto, een donkerkleurig klein model, vlak voor of na het incident zien rijden in de buurt van de Wittevrouwenstraat? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000