Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachten diefstal speedboot aangehouden na achtervolging op het Gooimeer

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Een nauwe samenwerking tussen een politiehelikopter en de politieboot heeft in de nacht van zondag 5 augustus op maandag 6 augustus op het Gooimeer geleid tot de aanhouding van twee verdachten van speedbootdiefstal.

Een politieboot kon de verdachten aanhouden

Rond half drie ’s nachts kreeg de politie melding van de diefstal van een speedboot op IJburg, die met hoge snelheid richting het Gooimeer zou varen. Een politieboot zette de achtervolging in en kreeg daarbij hulp van een politiehelikopter, die toevallig in de buurt was vanwege een andere melding. De politiehelikopter kon de gestolen speedboot nabij de Hollandse Brug in het zoeklicht zetten. Daardoor kon de politieboot de gestolen speedboot lokaliseren en staande houden.  

Bij controle bleek het registratienummer van de boot overeen te komen met het eerder die nacht gestolen vaartuig op IJburg. In de boot werden twee verdachten aangehouden. De verdachten, mannen van 31 en 33 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, zijn naar de wal gebracht en vervolgens overgebracht naar een politiebureau.