Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Jongen (17) verdacht van overval

Laatst gewijzigd op:

Tilburg - Een 17-jarige jongen is vrijdagavond door burgers aangehouden. Hij zou kort daarvoor met twee anderen een cafetaria overvallen hebben.

Op vrijdag 30 november 2018 om 19.05 uur kwamen er bij het Operationeel Centrum verschillende telefoontjes binnen. Een cafetaria aan de Leenherenstraat zou overvallen zijn. Drie daders waren gevlucht maar één van hen zou door omstanders aangehouden zijn. Verschillenden surveillance-eenheden werden naar de cafetaria gestuurd. In de omgeving, de Groenstraat, troffen ze enkele buurtbewoners die een verdachte aan hadden gehouden. Deze verdachte, 17 jaar uit Weelde(B), is naar het bureau gebracht. De aangifte werd opgenomen: drie jongens met bivakmutsen en een mes waren de cafetaria binnen gekomen en hadden geroepen dat het een overval was. Het personeel liet zich echter niet onbetuigd en maakte veel herrie. Het drietal sloeg op de vlucht. Enkele klanten en anderen achtervolgden het groepje en zo kon één van de verdachten aangehouden worden. Een zoektocht naar de andere twee verdachten leverde niets op maar de recherche heeft er vertrouwen in dat hun identiteit snel achterhaald is.

Update dinsdag 4 december 2018

Met toestemming van de officier van justitie zijn maandag 3 december 2018 omstreeks 17.15 uur nog een 17-jarige jongen en op dinsdag 4 december 2018 nog een 18-jarige jongeman, beiden uit Tilburg, aangehouden in verband met de overval op de cafetaria aan de Leenherenstraat. Zij zijn in verzekering gesteld.