Ga naar content

Derde aanhouding voor gewelddadige diefstal

Laatste update:

Oisterwijk - De politie hield dinsdagochtend 18 december een 17-jarige jongen uit Tilburg aan in het onderzoek naar de gewelddadige diefstal dat op maandagavond 3 december 2018 plaatsvond op de van Tienhovenlaan in Oisterwijk. Een 20-jarige Tilburger werd bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen en een mes. Ook werd hij op zijn hoofd geslagen. Hij moest zijn auto afstaan. Eerder werd in het onderzoek een 18-jarige man uit Berkel-Enschot en een 19-jarige man uit Moergestel aangehouden.

Eerste aanhouding
Agenten zagen zondagavond 9 december een gestolen auto rond 20.24 uur rijden op de Ringbaan West. Ze herkenden de auto. Deze zou eerder op de week in Oisterwijk gestolen zijn. Ze verloren de auto echter uit het oog. Meerdere eenheden kregen de opdracht uit te kijken naar het voertuig. Rond 22.05 werd de auto gespot op de Broekhovenseweg. De automobilist ging er met hoge snelheid vandoor en agenten zetten met hun dienstvoertuig de achtervolging in. Er ontstond op het Transvaalplein een aanrijding met een andere auto. Maar de verdachte reed gewoon door. Gezien het risico voor omstanders besloten de agenten de auto van de verdachte te rammen, waarna deze tot stilstand kwam. Met getrokken vuurwapens is de man vervolgens opgepakt. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Tweede aanhouding
Een tweede verdachte (18) is dinsdagochtend rond 09u00 op de Ringbaan-Zuid in Tilburg aangehouden in het onderzoek naar de gewelddadige diefstal dat op maandagavond 3 december 2018 plaatsvond op de Tienhovenlaan in Oisterwijk. Een 20-jarige Tilburger werd bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen en een mes. Ook werd hij op zijn hoofd geslagen. Hij moest zijn auto afstaan. Het slachtoffer werd aan zijn hoofdwond behandeld en heeft aangifte gedaan.