Ga naar content

Vluchtende verdachte ramt meerdere auto’s

Laatste update:

Amsterdam - Na een achtervolging door verschillende straten in Amsterdam-Zuid is vrijdagmiddag 28 december 2018 een 29-jarige Utrechter aangehouden. Tijdens zijn vluchtpoging heeft de verdachte vermoedelijk verschillende geparkeerde voertuigen geramd. De politie roept gedupeerden op om aangifte te doen.

De politie roept gedupeerden op om aangifte te doen

Agenten wilden de verdachte rond 13.00 uur controleren vanwege opvallend rijgedrag. Toen de man een stopteken kreeg, ging hij er vandoor. Er volgde een achtervolging die voerde vanaf de Jan Luijkenstraat via de Hobbemastraat, de Paulus Potterstraat, Willemsparkweg naar de Jacob Obrechtstraat. Tijdens de vluchtpoging heeft de bestuurder vermoedelijk meerdere geparkeerde auto’s geramd. In de Jacob Obrechtstraat stapte de verdachte uit zijn voertuig en ging er rennend vandoor. De man kon uiteindelijk in een tuin van de PC Hooftstraat worden aangehouden. Onderzocht wordt wat het motief was voor hem om ervandoor te gaan.  

De politie doet een oproep aan eigenaren van auto’s die schade hebben door toedoen van de vluchtende verdachte om aangifte te doen.