Ga naar content

Getuigen gezocht straatroof Parijsstraat

Laatste update:

Almere - Donderdagavond 6 december vond een straatroof plaats op de Parijsstraat in Almere Buiten. De politie zoekt getuigen.

Detailopname surveillancewagen

Een 17-jarige jongen liep op 6 december rond 20.00 uur op de Parijsstraat in Almere toen iemand hem een trap tegen zijn been gaf. Vervolgens werd hij beroofd van zijn mobiele telefoon. De dader ging er direct daarna vandoor. 

Signalement verdachte

  • De verdachte is een jongen van circa 17 of 18 jaar oud. 
  • Hij heeft een getinte huidskleur. 
  • Hij is circa 1.78 lang en heeft een slank postuur. 
  • De verdachte droeg donkere kleding: een jongginsbroek en een petje.
  • Hij reed op een donkerkleurige mountainbike zonder verlichting. De fiets was helemaal in één kleur; het merk is onbekend. 

De politie doet onderzoek naar de straatroof. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. 

Help mee deze zaak op te lossen

Heeft u op donderdagavond 6 december iets gezien dat mogelijk verband houdt met deze straatroof? Of heeft u andere informatie die ons kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Wij komen graag met u in contact! Help mee en vul onderstaand tipformulier in of bel 0900 8844. Anoniem melding maken kan ook via telefoonnummer 0800 7000. Dank u wel!

Wat kan u doen om uw telefoon te beschermen na diefstal?

  • Activeer de beveiligheidscode Yunu (Your Unique Number). Uw mobiele telefoon werkt dan alleen maar met uw eigen simkaart. Zet een dief of heler er een andere simkaart inzet, dan doet uw telefoon niets. Lees in de handleiding van uw telefoon hoe Yunu ingeschakeld kan worden. 
  • Noteer uw Imei-nummer (International Mobile Equipment Identification). Dit is het serienummer van uw gsm en bestaat uit minimaal vijftien cijfers. U achterhaalt Imei door *#06# in te toetsen. De politie heeft Imei nodig om een sms-bombardement af te vuren op een nieuwe simkaart in een gestolen gsm. Ook kan uw telefoon hiermee worden opgenomen in de landelijke database van gestolen mobieltjes.
  • Op veel smartphones kunt u een applicatie installeren die de positie van de telefoon weergeeft. Bij verlies of diefstal is het toestel zo gemakkelijker op te sporen. 
  • Neem bij diefstal altijd contact op met uw provider om uw nummer te laten blokkeren.