Ga naar content

Politie start groot politieonderzoek na vondst overleden persoon

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Kloosterzande - De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd met 20 rechercheurs nadat er een lichaam was gevonden op de Zeedijk. Het lichaam lag in de directe omgeving van een auto die in brand stond. Inmiddels is duidelijk dat het om een 41-jarige man uit het Belgische Temse gaat.

Op donderdag 6 december om 22.01 uur kwam er een melding dat er een brandende auto stond op de Zeedijk. Brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen date en groot gedeelte van de auto uitbrandde. Tijdens het blussen ontdekten brandweerlieden dat er een levenloos lichaam in de directe nabijheid van de auto lag. Andere huldiensten werden opgeroepen en toen bleek dat het een overleden man betrof. Uit feiten en omstandigheden werd de conclusie getrokken dat het hier om een misdrijf gingen en de omgeving werd ruim afgezet.

 

Onderzoek

De politie startte direct een Forensisch Technisch onderzoek. Ook werd er contact gezocht met enkele omwonenden voor informatie. De uitgebrande auto is voor onderzoek getakeld. Ook het lichaam van de man is naar een onderzoekslokatie gebracht. Er kan nog niet worden aangegeven hoe het slachtoffer om het leven is bekomen. Wat we wel kunnen vrijgeven is het feit dat de auto een vrij hoog model auto betrof van het merk Range Rover. De kleur is onbekend. Het onderzoek naar de dood van de man is nog in volle gang.

Tips en andere informatie

De politie wil dit misdrijf uiteraard zo spoedig mogelijk oplossen en vraagt de hulp in van de burgers. Als eerste word aan omwonenden gevraagd of ze de afgelopen avond maar misschien ook wel de afgelopen tijd iets gezien hebben wat met deze zaak te maken heeft of zou kunnen hebben. We willen ook graag weten of omwonenden camerabeelden hebben van misschien wel de Range Rover.

Verder zijn er misschien mensen die vanuit hun omgeving informatie hebben die met deze zaak te maken zou kunnen hebben. Met name de auto kan een belangrijke aanwijzing zijn. Informatie is anoniem te melden eventueel via het Team Criminele Inlichtingen. Uw naam komt dan niet in het dossier.

Tips:

- via de banner onder dit bericht

- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden

- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)

- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M