Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Opgeloste zaak: aanhangers Feijenoord mishandelen supporter Ajax in Hilversum

Gepubliceerd op:

Hilversim - Op het station in Hilversum sloeg een groep bij de politie onbekende aanhangers van Feijenoord een supporter van Ajax in elkaar. Het gebeurde op zondag 8 mei 2016. De  politie stelde een onderzoek in, maar kon tot nu toe niet achter de identiteit van de daders komen. De zaak is dus al wat ouder, maar de politie gaf de hoop niet op en  probeerde nogmaals met hulp van het publiek de verdachten te vinden. En dat is gelukt. De recherche weet nu wie de verdachten zijn en kan het onderzoek afronden.

Voetbal in het net

Slachtoffer

Het slachtoffer is een 26-jarige man uit Assen. Hij was die zondag met een vriend op weg van Doetinchem naar Amsterdam. Ajax had die dag uit tegen De Graafschap gespeeld. Op het station van Hilversum stapten ze uit om iets te eten te kopen. Het slachtoffer liep in z'n eentje naar de Albert Heijn To Go, zijn vriend bleef op het perron. 

Toen hij in de stationshal liep, kwam hij een groep van ruim tien Feyenoord-aanhangers tegen. Ze waren wat rumoerig en riepen wat over het misgelopen landskampioenschap van Ajax. Van het ene op het andere moment werd de Assenaar aangevallen. Een aantal mannen en vrouwen deelde rake klappen uit. Het slachtoffer liep door de mishandeling zwaar lichamelijk letsel op:

  • een gebroken oogkas
  • blauwe ogen een gebroken neus en
  • meerdere zwellingen en kneuzingen in zijn gezicht.

Verdachten

De mishandeling staat op bewakingsbeeld. We toonden de beelden van de verdachten op 14 februari op deze site, op ons YouTube-kanaal, op Facebook en in de tv-programma's Bureau Hengeveld en Bureau NH van respectievelijk RTV Utrecht en RTV NH. Dat leverde het gewenste resultaat op, namelijk: een afspraak van de verdachten met de recherche voor verhoor. 

Conclusie

Door informatie met ons te delen hebben burgers met de politie samengewerkt om Nederland veiliger te maken. Daar is de politie voor. Altijd!