Ga naar content

Man slachtoffer van straatroof in Harderwijk de politie zoekt getuigen

Laatste update:

Harderwijk - Gisteravond is een 25-jarige man uit Leeuwarden het slachtoffer geworden van een straatroof. De man werd door twee mannen overvallen in Harderwijk aan de Randweg. Dit gebeurde bovenaan de trap bij het tunneltje die doorgang geeft van de Randweg naar de Ceintuurbaan. Verderop stond een vrouw die mogelijk bij de verdachten hoorden. De man heeft aangifte gedaan en de politie is op zoek naar getuigen.

De man kwam rond 21.30 uur aan op station Harderwijk en liep vervolgens richting de Randweg. Hij werd benaderd door twee mannen, die hem dwongen de trap af te lopen. Onderaan de trap werd de man met een wapen bedreigd en vervolgens mishandeld. Vervolgens werd hij van zijn telefoon beroofd. De man wist uiteindelijk te ontkomen. Tijdens deze straatroof stond er een vrouw op afstand toe te kijken en het slachtoffer had de indruk dat deze vrouw bij de twee mannen hoorden. De man heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Signalement

De eerste man is ongeveer 1.70 m lang en was donker gekleed. Hij droeg een zwarte cap en had zijn gezicht bedekt. 
De tweede man is rond de 1.70 m lang en had blond haar en een blanke huidskleur. Hij droeg een donkere jas. 
De vrouw is rond de 1.65 m lang en heeft een stevig postuur en kort zwart haar.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van deze straatroof of misschien meer kunnen vertellen over de verdachten. Mocht u opnames hebben gemaakt of andere informatie bezitten, neemt u dan contact met ons op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

2018089450 SP