Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen brand Oostvoorne gezocht

Laatst gewijzigd op:

Oostvoorne / Westvoorne - De politie zoekt getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over de brand die afgelopen zaterdagavond 3 februari woedde op het perceel van een boerderij aan de Hoonaardweg in Oostvoorne. Daar ging een schuur in vlammen op.

Logo op uniformjassen

De brandweer kreeg ondanks alle inzet de brand moeilijk onder controle. Doordat de schuur volledig uitbrandde, kon er niet meer achterhaald worden hoe de brand is ontstaan. Het brandbeeld deed echter vermoeden dat er in de schuur een chemisch proces had plaatsgevonden, waarna de politie een onderzoek startte. In aangrenzende ruimtes werd materiaal gevonden waarmee een hennepkwekerij kan worden gebouwd.
De politie hield de bewoner van de boerderij aan. Het gaat om een 66-jarige man uit Oostvoorne. Er wordt onderzocht of hij iets te maken heeft met de brand. Tijdens de brand is asbest vrijgekomen en neergedaald in de directe omgeving van de schuur. Dit zal door een gespecialiseerd bedrijf worden opgeruimd. Er is geen gevaar voor de woon-, werk- of recreatie-omgeving.

Heeft u meer informatie?

Heeft u iets gezien voorafgaand of tijdens de brand aan de Hoonaardweg, dat de oorzaak van de brand kan verklaren? Of heeft u informatie over personen die zich in de dagen voorafgaand aan de brand mogelijk ophielden op het terrein? Bel dan met de politie op 0900-8844. U kunt uw tips ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.