Ga naar content

Politie zoekt getuigen van aanrijding voetganger

Laatste update:

Oss - De politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Berghemseweg op maandagmorgen 1 januari rond 0.35 uur. Een 28-jarige vrouw uit Oss raakte daarbij gewond.

Detail afzetlint

De vrouw bevond zich op straat voor een horecagelegenheid. Ze was bezig met opruimen van het eerder afgestoken vuurwerk dat op straat lag. Op dat moment kwam een bestelbus met hoge snelheid vanuit de richting van het centrum gereden. Deze veroorzaakte een aanrijding met de vrouw, die op de straat viel. De bestuurder van de bestelbus gaf vervolgens gas en ging er vandoor.

Het slachtoffer is door de gealarmeerde ambulance gewond naar het ziekenhuis gebracht en daar behandeld. 

Getuigen

Door de politie is ter plaatse technisch onderzoek verricht en gesproken met getuigen. Ook kijkt de politie of er mogelijk camerabeelden zijn waar iets op staat dat we in het onderzoek kunnen gebruiken. 

Wij zijn op zoek naar het volgende voertuig:

- Grijze bestelwagen
- een Ford Transit Connect model tot 2013
- Weggereden over de Berghemseweg in de richting van Berghem.

De politie wil graag in contact komen met mensen die het ongeluk hebben gezien of iets weten dat er mogelijk mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem 0800-7000. 

Eerdere aanrijding

De politie houdt er sterk rekening mee dat de bestelbus enkele minuten voor het ongeluk op de Berghemseweg, betrokken was bij een aanrijding op de Oostwal. Daar stond een personenauto voor het stoplicht te wachten toen hij van achteren werd aangereden door een bestelbus. Daarbij ontstond uitsluitend materiële schade, maar de bestuurder van de bus ging er ook hier vandoor. Hij sloeg vanaf de Oostwal de Berghemseweg op.