Ga naar content

Opnieuw aanhouding van verdachte in onderzoek naar Satudarah

Laatste update:

Geleen - Agenten hebben dinsdagochtend een 34-jarige man uit Geleen aangehouden in het lopende onderzoek naar Satudarah. Deze aanhouding is een vervolg van de grootschalige actie tegen de Outlaw Motorcycle Gang door het Openbaar Ministerie en de politie afgelopen december in Geleen.

Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen

De verdachte is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving, afpersing, bedreiging en van deelname aan een criminele organisatie. De man is lid van Satudarah, een Outlaw Motorcycle Gang (OMG). In de woning van de verdachte is door politiemedewerkers onderzoek gedaan. Daarbij zijn gegevensdragers in beslag genomen voor nader onderzoek.

Politieactie afgelopen december

Op woensdagavond 6 december 2017 werd bij een pand aan de Borrekuilstraat in Geleen, waar Satudarah haar clubavonden houdt, een grote politieactie gehouden. Daarnaast zijn er ook bij vier andere woningen in Geleen en een woning Kerkrade doorzoekingen geweest. Bij de actie waar rond de 200 politieagenten werden ingezet zijn onder andere twee geladen wapens, munitie, een boksbeugel, een taser, een aanzienlijke hoeveelheid geld, zes motoren, verdovende middelen, materialen en spullen te gebruiken bij een hennepkweker en informatiedragers in beslag genomen.

Aanhoudingen OMG-leden

In totaal zijn bij de actie afgelopen december zeven personen aangehouden. Vijf verdachten zijn voor de periode van 90 dagen in hechtenis gesteld. Het strafrechtelijke onderzoek is nog altijd in volle gang.

Prioriteit bij aanpak

De aanpak van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeenten en Openbaar Ministerie. Leden zijn vaak op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.