Ga naar content

Minderjarigen gepakt voor overval op Aldi (update)

Laatste update:

Eersel - De recherche heeft dinsdagochtend 6 februari 2018 een derde verdachte, een 17-jarige jongen uit Eersel, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Eerder werden al twee 17-jarige jongens uit Eersel en Netersel opgepakt.

Bord met politielogo

De supermarkt werd op 29 december 2017 overvallen. Die avond waren rond 20.45 uur enkele klanten en een medewerkster aanwezig. Er kwam een man de winkel aan de Lindestraat binnengelopen met een masker voor zijn gezicht en een wapen in zijn hand. Hij maakte geld en sigaretten buit en ging er daarna vandoor. Er raakte niemand gewond.

Verdachten

Direct na de overval startte de recherche een uitgebreid onderzoek, waarin twee jongens als verdachte naar voren kwamen. De precieze rol van de verdachten wordt verder onderzocht.

Arrestaties

De verdachten werden dinsdagochtend rond 7.30 uur aangehouden. Ze zitten vast en worden verhoord. De recherche gaat verder met onderzoek. Zo worden de jongens verhoord en zijn de woningen van de verdachten doorzocht.

Andere overvallen

In de Kempen werden de afgelopen maanden vaker overvallen gepleegd. De politie bekijkt of de jongens ook verband kunnen worden gebracht met deze zaken.