Ga naar content

Vier vuurwerkverdachten aangehouden

Laatste update:

Hellevoetsluis - Het posten van filmpjes op YouTube waarbij geëxperimenteerd werd met zwaar vuurwerk leidde vanmorgen tot de aanhouding van vier verdachten uit Hellevoetsluis. Twee van de verdachten, allebei 19-jaar, zijn in 2016 veroordeeld voor het bezit en verhandelen van (illegaal)vuurwerk. Het tweetal zit midden in hun proeftijd en heeft nu een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden in het vooruitzicht. Dit was blijkbaar niet voldoende. Op 1 januari jl. controleerden agenten de jongens bij het Kooisteebos in Hellevoetsluis. Zij staken op dat moment vuurwerk af en hadden een camera met daarop 80 filmpjes bij zich. Op de filmpjes was te zien hoe zij zwaar illegaal vuurwerk afsteken. Enkele van deze filmpjes zijn gepost op YouTube.

Vernieling

Na onderzoek van de filmpjes bleek dat het tweetal in 2017 ook al meerdere filmpjes over het afsteken van illegaal vuurwerk op hun YouTube kanalen hadden geplaatst. Op de filmpjes was ook te zien dat verschillende grasvelden in Hellevoetsluis vernield zijn door het afsteken van de zelfgemaakte ‘bommen’. De gemeente heeft aangifte gedaan van vernieling.

Rechercheurs van Team Milieu van de eenheid Rotterdam stelden een onderzoek in onder leiding van het Functioneel Parket en hielden het viertal aan. De twee 19-jarigen en hun kompanen van 21 en 24 jaar oud. Na een doorzoeking in de woningen werd bij één van de 19-jarigen 24 kilo consumentenvuurwerk aangetroffen op zijn slaapkamer. Ook waren er diverse dummies uitgestald.