Ga naar content

Cold-case team vraagt beeldmateriaal van plaats delict Mariëlle Markgraaff

Laatste update:

Helmond - Tijdens het uitlaten van haar hond werd Mariëlle Markgraaff op 22 februari 2016 aangevallen op de Bakelsedijk in Helmond. Ze overleefde deze aanval niet. Een cold-case team buigt zich nu opnieuw over het onderzoek in de hoop de dader alsnog op te sporen. Het team vraagt iedereen die foto’s of filmpjes heeft van het incident op die avond om die te delen met de politie.

Mariëlle was moeder van twee dochters en lag in scheiding. Samen met haar dochters verbleef ze tijdelijk bij haar moeder op het woonwagencentrum aan de Bakelsedijk. Op die bewuste 22 februari werd ze tijdens het uitlaten van haar hond met een massief voorwerp op haar hoofd geslagen. Dit overleefde ze niet. De brute aanval vond plaats op het fietspad, dat direct grenst aan het woonwagencentrum aan de Bakelsedijk in Helmond. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) werd op de zaak gezet. Dit team trok alles uit de kast om de dader van deze aanslag met dodelijke afloop te vinden. Ondanks al deze inspanningen is dat helaas niet gelukt.

Beeldmateriaal

Het onderzoek naar Mariëlle’s dood is nu een cold-case geworden. Dit betekent dat wij dit ernstige misdrijf opnieuw tegen het licht houden en op zoek gaan naar mogelijke andere invalshoeken. Daarbij vragen wij ook jouw hulp. Ben je toevallig nog in het bezit van foto- of videobeelden van die avond op de Bakelsedijk in Helmond? Deel dat dan met ons. We zijn op zoek naar alle beeldmateriaal dat maar voorhanden is om te kijken of we daar nog nieuwe bijzonderheden op kunnen ontdekken. Je kunt contact opnemen met ons door te bellen naar 0800-6070 of het beeldmateriaal direct uploaden via ons online tipformulier. Op onze speciale dossierpagina vind je meer informatie over deze zaak. 

Beloning

De hoofdofficier van justitie in het arrondissement Oost-Brabant looft tevens een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de oplossing. 

Wanneer wordt een zaak een cold-case

Een cold-case is een onopgeloste moord of doodslag of een zeer ernstig delict waarop een minimale gevangenisstraf is gesteld van 12 jaar. We hechten er grote waarde aan om deze alsnog op te lossen. De impact en de ernst van het feit hebben ertoe geleid dat het onderzoek naar de dood van Mariëlle is aangemerkt als een cold-case. Meer informatie over cold-cases vind je op onze themapagina op politie.nl