Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Mogelijke oplichter actief

Laatst gewijzigd op:

Noord-Holland - Op maandagochtend op 16 juli heeft de politie een 59-jarige man aangehouden in Valkenburg in Limburg op verdenking van het oplichten van vrouwen voor enkele tonnen aan geld.

De politie kwam de man op het spoor na een aangifte van een vrouw uit Noord-Holland. Gedurende het onderzoek werd er ook aangifte gedaan door een vrouw uit Zuid-Holland.

De man benaderde deze vrouwen op  een datingsite en in de kroeg. Hij vertelde dan het verhaal dat hem onrecht zou zijn aangedaan en dat hij geld nodig zou hebben om te procederen. Hij gaf daarbij aan volledig in zijn recht te staan en hij mogelijk een forse schadevergoeding krijgt waarmee hij het geleende geld zou kunnen terugbetalen.

De man zou geraffineerd te werk zijn gegaan: eerst bouwde hij een vertrouwensband met de slachtoffers op, en daarna liet hij hen overeenkomsten tekenen waarin werd beloofd het geld terug te betalen. Dit werd alleen nooit gedaan.

De recherche sluit niet uit dat deze man meerdere vrouwen op deze manier heeft benaderd en verzoekt slachtoffers om contact op te nemen met de afdeling Fraude/Finec  van de politie in Noord-Holland. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.