Ga naar content

Twee verdachten aangehouden na overval Osdorpplein

Laatste update:

Amsterdam - In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 juli zijn er op de Woutertje Pietersestraat in Amsterdam-West twee mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht die woensdagavond onder bedreiging van een vuurwapen een horecagelegenheid aan het Osdorpplein te hebben overvallen. De twee vluchten na de overval op een motorscooter en lijken even aan de politie te ontkomen. De achtergelaten motorscooter wordt echter snel teruggevonden en na bij het voertuig gepost te hebben, kunnen de twee Amsterdammers van 38 en 45 jaar alsnog worden aangehouden. Een van de mannen blijkt een vuurwapen bij zich te hebben.

man wordt geboeid afgevoerd

Rond 23.30 uur komt de melding binnen dat een man bij een café aan het Osdorpplein onder bedreiging van een vuurwapen een geldlade heeft meegenomen. Hij is daarna samen met een tweede man gevlucht op een motorscooter. Verschillende politie-eenheden kijken in de omgeving naar de motorscooter uit. De achtervolging wordt ingezet, maar helaas vluchten de mannen.

Agenten blijven de omgeving echter afzoeken en stuiten op een gegeven moment in de Woutertje Pietersestraat op de achtergelaten motorscooter. Op enig moment komen er twee mannen terug bij de motorscooter. De mannen voldoen aan het eerder doorgegeven signalement. Hierop worden de twee direct aangehouden. Bij fouillering blijkt één van de mannen een vuurwapen bij zich te hebben.

De recherche heeft de zaak in onderzoek.