Ga naar content

Getuige zet politie op spoor van gevaarlijk rijdende automobilist

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Breda - Een 32-jarige man uit Dongen is dinsdag 3 juli 2018 omstreeks 20.10 uur op de Grote Houw aangehouden ter zake rijden onder invloed van alcohol en / of drugs en ‘wapenbezit’. Een getuige die hem achterna reed had gezien dat hij al slingerend met zijn auto met hoge snelheid door het centrum reed.

De politie kreeg omstreeks 19.55 uur een melding van een automobilist dat hij op de Claudius Prinsenlaan in de richting van Heerbaan achter een auto reed waarvan de bestuurder onder invloed zou zijn. Een motoragent en een surveillance auto gingen direct ter plaatse. Ze troffen de melder op de Grote Houw die wees naar een auto met daarin een man achter het stuur die inmiddels in een parkeervak stond. Daarbij riep hij “dat is hem”. De getuige vertelde dat die automobilist met een snelheid van circa 70 km uur van links naar rechts slingerend onder meer over het van Coothplein had gereden. Hij had de politie gebeld en was de auto gevolgd om de posities door te geven.

Bekende

Een van de agenten herkende de man in de bedoelde auto als betrokkene bij een aanrijding op 14 juni 2018 op de Nieuwe Kadijk waarbij hij onder invloed van naar later bleek amfetamine en GHB was. Ze zagen dat de bestuurder erg onrustig was. Ze vroegen hem naar zijn rijbewijs waarna hij in een schoudertas rommelde. De agenten zagen dat daarin twee messen zaten. Verder lag op de bijrijdersstoel een grote houten stok en een stofzuigerstok waarvan het uiteinde ingedeukt was. Hierop werd de verdachte aangehouden ter zake rijden onder invloed en de Wet Wapens en Munitie. Een GGD-arts heeft bloed afgenomen om vast te stellen of de 32-jarige man opnieuw onder invloed van alcohol en / of drugs verkeerde.