Ga naar content

UPDATE: Buspassagier ernstig gewond bij verkeersincident

Laatste update:

Almere - Naar aanleiding van een getuigenoproep hebben de ouders van de twee (minderjarige) meisjes zich gemeld. Het tactisch Verkeersteam,die het ongeval onderzoekt, heeft inmiddels ook een aantal getuigen gesproken.

Detailfoto van een zwaailicht

Op het Wim Kanplein is donderdagmiddag 5 juli een inzittende van een stadsbus ernstig gewond geraakt. De buschauffeur moest een noodstop maken toen twee meisjes met de fiets de busbaan overstaken.  Ter hoogte van het Wim Kanplein stond het verkeerslicht op groen en kon de bus de kruising oversteken. Op dat moment staken er plotseling twee meisjes op een fiets de busbaan over waardoor de buschauffeur een noodstop moest maken. Een 61-jarige vrouw uit Almere die in de bus stond te wachten op de volgende halte klapte daardoor met haar hoofd tegen het dashboard. De vrouw liep hoofdletsel op en is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Haar gezondheidstoestand is op dit moment als kritiek te omschrijven.

 

Onderzoek

Het tactisch Verkeersteam doet onderzoek naar dit ongeval en roept de twee meisjes op zich te melden. Ook is het team op zoek naar getuigen van dit verkeersongeval. Heeft u informatie over dit ongeval? Geef uw informatie dan door via 0900-8844 of maak gebruik van onderstaand tipformulier.