Ga naar content

Politie zoekt getuigen van straatroof

Laatste update:

Almelo - Een 38-jarige inwoner van Nordhorn is in de nacht van zondag op maandag het slachtoffer geworden van een brute straatroof. De man moest onder dreiging van geweld diverse eigendommen afstaan en geld pinnen. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op om zich te melden.

Het slachtoffer was zondagavond laat naar Almelo gereden waar hij op een parkeerplaats aan de Willem de Clercqstraat een afspraak had met een vrouw. Op de afgesproken locatie aangekomen trof hij in plaats van een vrouw drie mannen. De mannen bedreigden het slachtoffer en hij moest zijn eigendommen afstaan. Daarnaast moest hij met de verdachten meelopen naar een pinautomaat om geld te pinnen. Op het moment dat het slachtoffer aan het pinnen was gingen de mannen er vandoor.

Looproute

Tussen 0:15 uur en 0:30 uur liepen de mannen met het slachtoffer vanaf de Willem de Clercqlaan naar een pinautomaat in het winkelcentrum Aalderinkshoek. Hierbij liepen ze via de Bellinckshofweg naar de Wierdensestraat. Ze staken de Wierdensestraat over en gingen linksaf via een paadje aan de achterzijde van de woningen aan de Bachlaan naar de Beethovenlaan. Op de Beethovenlaan gingen ze rechtsaf waarna ze rechts de Mendelsohnstraat in liepen. Halvewege de Mendelsohnstraat namen ze links het steegje naar de Apollaan, die schuin tegenover het winkelcentrum uitkomt.

Signalement

Het slachtoffer kon een signalement geven van de drie mannen:
- twee vrij lang en een beduidend kleiner
- alle drie tussen 20 – 30 jaar oud
- alle drie licht getinte uiterlijk
- een man droeg een zonnebril
- een man droeg een sweater/trui met een capuchon die hij over zijn hoofd droeg
- men droeg alle drie donkere kleding

Getuigenoproep

Heeft u iets gezien of gehoord dat mogelijk met dit incident te maken kan hebben? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844 of vul onderstaand tipformulier in. Anoniem melden kan ook via 0800 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.