Ga naar content

Australische kindermisbruiker krijgt levenslang

Laatste update:

Filipijnen - Peter Scully, een Australische kindermisbruiker, die in de Filipijnen werd opgepakt met de hulp van Nederlandse rechercheurs, is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Zijn Filipijnse handlanger kreeg dezelfde straf.

Hamer en wetboeken

De Australiër Peter Scully en een Filipijnse vrouw hoorden de rechter in Cagayan de Oro levenslang eisen voor misbruik, verkrachting van minstens acht kinderen, waarvan de jongste achttien maanden was. Een slachtoffertje overleefde de martelingen niet. Het misbruik van de kinderen werd gefilmd en de beelden werden te koop aangeboden op zeer moeilijk traceerbare websites op het darkweb.

Arrestatie

Nederland raakte bij het onderzoek betrokken omdat in een bemachtigd filmfragment van een paar seconden Nederlands lijkt te worden gesproken. Dit bleek uiteindelijk Filipijns te zijn, maar toen dat duidelijk werd, hadden Nederlandse rechercheurs al zo veel kennis opgebouwd dat ze bij het onderzoek betrokken bleven tot de arrestatie van Scully in 2015.

Politieonderscheiding

Vier Nederlandse rechercheurs ontvingen in januari een Australische politieonderscheiding voor hun rol in de opsporing van Scully in de Filipijnen.