Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Achtervolging na winkeldiefstal

Laatst gewijzigd op:

Nunspeet / Elspeet - De politie heeft woensdagmiddag 13 juni na een achtervolging een man aangehouden nadat hij voor de politie op de vlucht ging. Twee andere verdachten zijn nog voortvluchtig.

Agenten kregen rond 15.30 uur de melding van een diefstal bij een winkel aan de Dorpsstraat in Nunspeet. De dief zou er in een auto vandoor zijn gegaan. Een agent die in de  omgeving reed zag korte tijd later een verdacht voertuig met daarin drie mannen. Hij gaf de bestuurder een stopteken. In eerste instantie gaf de bestuurder hier gehoor aan maar besloot daarna er alsnog vandoor te gaan.

Bij het bos aan de Nunspeterweg in Elspeet stopte de auto en renden de mannen het bos in. De agent kon één van de mannen direct aanhouden. Dit bleek een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te gaan. De politie zette de omgeving van het bos af en zette ondermeer speurhonden en een helikopter in om het gebied te doorzoeken. Helaas werden de verdachten niet meer aangetroffen.

Inmiddels is gebleken dat de man niet aan de winkeldiefstal kan worden gelinkt. Wel werd er bij de vlucht een tas met goederen, mogelijk gestolen weggegooid. De politie doet daar nu onderzoek naar.