Ga naar content

Bejaarde man op straat mishandeld bij poging beroving

Laatste update:

Kaatsheuvel - Een 79-jarige man uit Waalwijk is woensdag 13 juni op de Waalwijksebaan mishandeld door een andere man. Vermoedelijk probeerde de dader vervolgens het slachtoffer te beroven, dat mislukte, waardoor de dader er zonder buit vandoor ging.

Het slachtoffer liep tussen 15.00 en 15.15 uur via de Waalwijksebaan in de richting van de IJsbaan. De man zag dat er een fietser hem tegemoet kwam rijden. Die stapte af en deelde direct rake klappen uit. Daarbij raakte de Waalwijker gewond aan zijn gezicht. Bovendien viel hij op de grond. De fietser probeerde vervolgens het slachtoffer te beroven van zijn portemonnee. Doordat de bejaarde man zich hier tegen verzette en er twee andere fietsers naderde vanuit de richting Loon op Zand, koos de rover uiteindelijk eieren voor zijn geld en ging er vandoor. Thuis gekomen waarschuwde het slachtoffer de politie.

Signalement

Van de dader is een signalement bekend. Het gaat om een man van circa 30 jaar oud, blank, donker kort haar, lange broek. Hij reed op een herenfiets.

Getuigen

De dader schrok mogelijk van twee fietsers die vanuit de richting Loon op Zand aan kwamen rijden. De politie zou graag met deze twee fietsers spreken. Ze zouden belangrijke getuigen in de zaak kunnen zijn. Ook andere getuigen kunnen zich melden bij de politie. Dat kan via: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.