Ga naar content

Man verdacht van ramkraak en inbraak na DNA-match

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Zundert - De politie hield dinsdagochtend 26 juni een 18-jarige man uit Zundert aan als verdachte in een onderzoek naar een ramkraak bij een herenmodezaak aan de Molenstraat.

Bij deze winkel werd op donderdag 16 november 2017 in de vroege ochtend een ramkraak gepleegd. Rond 03.55 uur ramden drie mannen met een personenauto door de pui en gingen er met een flinke hoeveelheid dure merkkleding vandoor. Direct na het incident zochten agenten in de omgeving tevergeefs naar de daders. De recherche startte een onderzoek en forensische rechercheurs zochten naar sporen. Hierbij namen zij de auto in de winkel, een witte Volkswagen Polo die gestolen bleek te zijn, in beslag.

DNA-match

Na onderzoek bleek er een DNA-match te zijn met de 18-jarige verdachte uit Zundert. Hierop is de man aangehouden. Ook bleek er een match te zijn met een gepleegde bedrijfsinbraak op 1 mei 2018 op de Hazeldonk in Breda. Hier werd in de nacht een ruit ingegooid. Eenmaal binnen werd er een gokkast opengebroken en een geldbedrag buitgemaakt.