Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen mishandeling Prins Hendrikkade gezocht

Gepubliceerd op:

Amsterdam - In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juni heeft er een mishandeling plaatsgevonden op de Prins Hendrikkade in het centrum van Amsterdam. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 02.10 uur staat het slachtoffer voor een hotel op de Prins Hendrikkade op een taxi te wachten. Een groepje van drie mannen benadert het slachtoffer. Al snel beginnen de mannen het slachtoffer te beledigen en later ook te bedreigen. Op een gegeven moment lopen de mannen weg, maar zij komen vrijwel meteen weer terug. De situatie escaleert dan en één van de mannen geeft het slachtoffer een kopstoot. Het slachtoffer raakt hierdoor gewond. De drie mannen lachen om de verwondingen en het slachtoffer besluit weg te lopen.

Signalement verdachten

Het slachtoffer omschrijft de man die de kopstoot gaf als een licht getinte man met kort, donker haar, van ongeveer 25 tot 30 jaar oud. Hij is minder dan 1.85 meter lang en droeg tijdens de mishandeling waarschijnlijk donkere kleding. Deze verdachte was dus samen met twee andere mannen. Het slachtoffer kan in ieder geval één van deze mannen omschrijven als een blanke man met blond haar. Hij is ook minder dan 1.85 meter lang. 

Onderzoek en getuigenoproep

De politie doet onderzoek naar deze belediging, bedreiging en mishandeling. Het slachtoffer is een dragqueen en in het onderzoek wordt onder andere bekeken of er bij de mishandeling discriminatoire aspecten meespeelden.

De politie spreekt graag met getuigen van dit incident. Heeft u iets gezien of gehoord en nog niet met de politie gesproken? Of heeft u andere informatie? Neem dan contact op via 0900-8844. Via het tipformulier kan ook beeldmateriaal worden gedeeld met de politie.