Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Leidse ‘meet & greet’ trekt honderd belangstellenden

Laatst gewijzigd op:

Leiden - Ruim honderd belangstellenden uit Leiden en directe omgeving bezochten woensdagavond 27 juni op het MBO Rijnland een ‘meet & greet’ met agenten van de politie-eenheid Den Haag. Op dit moment is de politie op zoek naar nieuwe agenten.

De Leidse meet & greet is de derde uit een reeks van bijeenkomsten die in het teken staat van ontmoetingen tussen jongeren en de politie. Voornaamste doel van de bijeenkomsten - georganiseerd door recruiters van de afdeling Instroom, Doorstroom en Uitstroom (IDU) en in dit geval het politiedistrict Leiden-Bollenstreek - is mensen uit de wijk warm te maken voor een baan bij de politie-eenheid Den Haag. Via onder meer scholen, buurthuizen en verenigingen worden belangstellenden uitgenodigd om een dergelijke meet & greet bij te wonen.

In gesprek

Tijdens de bijeenkomsten is een groot aantal politiemedewerkers aanwezig om met de belangstellenden in gesprek te gaan. Politiemensen die zich bezig houden met de werving vertellen bijvoorbeeld over de mogelijkheden bij de politie of over het sollicitatietraject. Agenten uit onder meer Katwijk en Leiden gaan in gesprek over hun dagelijkse werk.

Met én voor elkaar

Sectorhoofd Arthur van Baaren ‘Mooi dat jullie met zoveel zijn gekomen, want een baan bij de politie is de mooiste baan die je kunt bedenken’, zegt districtschef Leiden-Bollenstreek Arthur van Baaren bij de opening. ‘Volgend jaar werk ik veertig jaar bij de politie. Na al die jaren kan ik nog steeds euforisch zijn als we bijvoorbeeld de overvaller van een oude dame hebben aangehouden. Werken bij de politie brengt je veel vrolijke momenten, maar soms ook gevaarlijke of verdrietige momenten. Het geeft ook veel kameraadschap. Je werkt met elkaar én voor elkaar.’

Discussie over politiewerk

Het programma van de ‘meet & greet’ bestaat uit een algemeen deel, waarin kort wordt stilgestaan bij het werk van de politie. In een tweede deel discussiëren de aanwezige jongeren aan de hand van verschillende stellingen met agenten over zaken die nauw met het politiewerk zijn verbonden. Mag je een taart aannemen van een slachtoffer van een woninginbraak die je zo wil bedanken voor je werk na de inbraak? Kun je nog bij de politie werken als je een strafblad hebt? Als iemand alleen geholpen wil worden door een politieMAN, heeft iemand dat recht? In het afsluitende deel staat de ontmoeting met de aanwezige agenten centraal.

Belangstelling?

Heb jij belangstelling om bij de politie te komen werken? Kijk dan op de internetsite ‘kombijde.politie.nl’. Daar vind je niet alleen alle vacatures, maar kun je je bijvoorbeeld ook aanmelden voor voorlichtingsbijeenkomsten. Ook vind je op de site informatie over de selectieprocedure.

Meer weten over de twee eerdere meet & greets? Lees dan het artikel over de bijeenkomst op de Johan de Witt Scholengroep in Den Haag. De volgende meet & greet wordt na de zomer georganiseerd in Gouda.