Ga naar content

Aanhoudingen na schietincident en ontvoering Franklinstraat

Laatste update:

Den Haag - Deze week hield de regionale recherche twee mannen aan die worden verdacht van hun betrokkenheid bij de schietpartij en aansluitende ontvoering in de Franklinstraat. Bij een van de aanhoudingen werden nog twee mannen aangehouden voor overtreding van de Opiumwet.

Op woensdag 2 mei rond 21.30 uur, vond er in de Franklinstraat op de hoek van de Newtonstraat in Den Haag een schietincident plaats. Uit onderzoek bleek dat er aansluitend een ontvoering had plaats gevonden welke eindigde in Wassenaar. Op straat werden enkele hulzen aangetroffen en getuigen verklaarden dat er meerdere auto’s na het incident waren weggereden.

Aanhoudingen

Later op de avond werden er twee verdachten aangehouden. Een van deze twee mannen een 27- jarige man uit Den Haag zit op dit moment in voorlopige hechtenis. De andere man is inmiddels heengezonden. Na uitgebreid recherche onderzoek werden de identiteiten van de andere mannen bekend. Alle aanhoudingen vonden deze week plaats. Op maandag 4 juni is een 32-jarige man uit Den Haag aangehouden. Op dinsdag 5 juni werd een 24-jarige man uit Den Haag in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn aangehouden. Deze twee mannen werden op donderdag 7 juni voorgeleid voor de rechter commissaris en deze besloot hen in bewaring te stellen.