Ga naar content

Toerist slachtoffer babbeltruc

Laatste update:

Delft - Drie mannen wisten donderdag 22 maart om 14.55 uur op de Markt een buitenlandse toerist, die onder leiding van een gids een wandeling door Delft maakte, geld afhandig te maken.

Detailopname van uniformen motoragenten

De man liep met zijn echtgenote door het centrum toen een onbekende man hem aansprak. Deze man vroeg de toerist of hij met het mobieltje van zijn vrouw een foto van het echtpaar mocht maken. De toerist vond dit prima en na het maken van de foto kreeg zijn vrouw haar mobiel terug. Niet veel later werd de toerist aangesproken door twee mannen die zich voordeden als politieagent. De mannen vertelden de toerist dat zij hadden gezien dat hij aangesproken was door een man die mogelijk drugs zou verkopen. De ‘agenten’ controleerden de toerist op het bezit van drugs. Na de controle stapte de toerist in de bus om een andere bezienswaardigheid in Delft te bezoeken. In de bus ontdekte de toerist dat hij was bestolen van geld. Het slachtoffer deed aangifte. De recherche onderzoekt de diefstal en zoekt getuigen. 

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van deze babbeltruc of heeft u informatie die voor de recherche van belang is? Bel dan met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan M (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.