Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update Wie zag auto van de schutter in het Gooi

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Rechercheurs van het onderzoeksteam naar de dood van Redouan Bakkali zijn dringend op zoek naar getuigen die de verdachte in de vluchtauto hebben zien rijden.

Politielogo op zijkant politieauto

De personenauto van het merk Seat Type Leon, was voorzien van vervalste kentekenplaten met daarop het kenteken 45-XK-SX.  Dit kenteken is een bestaand kenteken dat in de regio van Rotterdam thuishoort maar de eigenaar heeft niets met dit ernstige incident te maken. De politie is dus ook niet op zoek naar nieuwe info over de auto in de regio Rotterdam. De vluchtauto is na het schietincident op de TT-Melissaweg weggereden en achtergelaten op de TT.Vasumweg. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de bewuste auto vermoedelijk in het gooi heeft gereden. De vraag  aan eventuele getuigen is dan ook kunt u zich herinneren dat een zwartkleurige personenauto van het merk Seat type Leon voorzien van het kenteken 45-XK-SX  met name in het Gooi hebben zien rijden of geparkeerd zien staan.

De auto is eind januari gestolen in Nieuwegein en is daarna kennelijk voorzien van de vervalste kentekenplaten.

Met betrekking tot het beeldmateriaal.  De rechercheurs en het OM is er alles aangelegen om de identiteit van de schutter te achterhalen en deze zaak op te lossen. Vanuit het OM is bevestigd dat er beeldmateriaal in beslag is genomen. Meer informatie over deze beelden wordt op dit moment niet gedeeld. In deze zaak worden naast opsporingsberichtgeving ook andere opsporingsmiddelen ingezet waarbij voortdurend wordt gewogen of welke  inzet op welk moment  een effectieve bijdrage aan de oplossing van de zaak kan leveren. 

Tijdens het onderzoek op de verschillende pd’s (plaatsen delict) is forensische onderzoek uitgevoerd. Sporen zijn veiliggesteld en opgestuurd naar het NFI.

Help mee om de dader(s) te pakken en geef uw informatie door via: 0900-8844. Anoniem uw tip doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook digitaal uw informatie kwijt door gebruik te maken van onderstaande link.

 

 


Vluchtauto ivm dood Bakkali

Hieronder het persbericht dat donderdag 29 maart 2018 is uitgebracht:

Politie start onderzoek na dodelijk schietincident

Laatste update:

29-03-2018 | 17:03

Amsterdam - Een 41- jarige man uit Amsterdam is vanmorgen in Amsterdam-Noord doodgeschoten. De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart.

Rond 08.35 uur is het slachtoffer in een pand aan de Tt. Melissaweg beschoten door een nog onbekende dader. Het slachtoffer werd geraakt en is aan zijn verwondingen overleden. De identiteit van het slachtoffer is vastgesteld en het betreft de 41-jarige Reduan Bakkali uit Amsterdam. Het slachtoffer is een broer van een kroongetuige in een lopende strafrechtzaak.

Op de Tt Vasumweg werd een verdachte auto aangetroffen. Dit voertuig is voor sporenonderzoek veiliggesteld en er wordt rekening gehouden met het feit dat deze auto betrokken is bij het schietincident.

Een uitgebreid rechercheteam is direct gestart met het onderzoek. Specialisten van het arrestatieteam hebben een pand doorzocht om er zeker van te zijn dat er geen verdachten meer in zouden zitten. Duikers van het arrestatieteam hebben langs de kade gezocht naar mogelijk weggegooide goederen. 

Recherche zoekt getuigen

De recherche is op zoek naar getuigen die voorafgaand, tijdens of kort na het schietincident iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Tt Melissaweg of waar de mogelijke vluchtauto is aangetroffen, de omgeving van de Tt Vasumweg. Help mee om de dader(s) te pakken en geef uw informatie door via: 0900-8844. Anoniem uw tip doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000