Ga naar content

Dat is een duim waard

Laatste update:

Amstelveen - Een teamchef van basisteam Amstelveen heeft deze week aan een bewoner van deze gemeente een duim uitgereikt.

Hij was zo alert om de politie via 112 te alarmeren dat twee jongens zich verdacht ophielden in de wijk Elsrijk. Hij volgde ze met zijn eigen auto en kwam uiteindelijk bij het metrostation uit, zodat ze daar op zijn aanwijzing zijn aangetroffen. De twee waren kennelijk op inbrekerspad gelet op het inbrekerswerktuig dat zij bij zich hadden en zijn aangehouden. De politie heeft het inbrekerswerktuig in beslag genomen en proces-verbaal opgemaakt.
 

Last onder dwangsom

Sinds dit jaar is de Last Onder Dwangsom in de gemeente Amstelveen van kracht. Deze preventieve maatregel houdt in dat de gemeente een boete op kan leggen als de politie constateert dat iemand zich in Amstelveen voor een tweede keer ophoudt met inbrekerswerktuig. In dit geval heeft de politie de gemeente van dit voorval in kennis gesteld.

Ziet u iets verdacht? Bel 112

Wij zijn als politie blij als er zo’n telefoontje binnenkomt. Want de bestrijding van de criminaliteit kunnen we niet alleen. Dus ziet u iets verdachts? Bel dan direct 112 en dan gaan wij tot actie over. Misschien bent u dan wel de volgende die we in het zonnetje kunnen zetten! Bekijk ook het filmpje op de Facebookpagina politie Amstelveen.