Ga naar content

Aankondiging Bureau Brabant 7 mei 2018

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Breda, Grave, Tilburg - Op maandag 7 mei 2018 is er weer een nieuwe aflevering van Bureau Brabant. Daarin besteden we aandacht de volgende diefstallen en overvallen.

Overval zonnestudio Breda

Overval op de HEMA

Het is 30 januari 2018 ,16.40 uur, een medewerker van de HEMA aan de Haagsemarkt in de Bredase wijk Princenhage staat achter de kassa.  Hij hoort plots een man met luide stem schreeuwen: “geld, geld, dit is een overval”. De overvaller haalt met zijn rechterhand een klein mes te voorschijn. De dader blijft voor de medewerker staan en wil dat hij de kassa opent. Hij maakt stekende bewegingen met het mes. De overvaller wil ook het grote geld en probeert de kassa los te trekken. Dit lukt hem niet en het slachtoffer opent de kassa waarna de overvaller zelf met beide handen een greep in de kassa doet. Hij pakt al het briefgeld en verlaat de winkel. Hij stapt op een zwarte scooter die bij de ingang van de winkel staat. Hij moet wel 2 of 3 keer starten voordat de scooter start. Daarna vertrekt hij in de richting van de wijk de Heuvel.

Wie heeft informatie over de overvaller en/of zijn identiteit? Dit eventueel in combinatie met de zwarte scooter.

Het BVH nummer is: 2018 025 339.

Tilburg: diefstallen van auto emblemen

In maart 2018 worden in korte tijd in de wijk Koolhoven (Reeshof) van meerdere auto’s de emblemen gestolen. Zo’n 20 diefstallen zijn gepleegd, waarbij flinke schade is ontstaan. Dit staat vastgelegd op camera. Een van de benadeelden waarschuwt de dader op Facebook dat hij dit beeldmateriaal heeft en verzoekt hem zich te melden. Als dit niet gebeurde zou hij de beelden publiceren. De dader meldt zich niet, maar kort na het Facebook bericht krijgt de benadeelde een tas met een aantal auto emblemen en een excuusbrief. Intussen is een aantal aangiften binnen. Ook de politie nodigde de dader uit zich te melden. Dit deed hij niet en daarom heeft het OM toestemming gegeven om de beelden te tonen in Bureau Brabant.

Wie herkent de verdachte?

Het BVH nummer is 2018 051 480.

Grave: diefstallen van geld uit offerblokken in kerk

Op 6, 10 en 13 november 2017 plegen 2 onbekende mannen diefstallen in de Sint Elisabethkerk aan de Hoofdwagt. Vermoedelijk stelen zij meerdere keren met een lijmstok geld uit de offerblokken. Op 13 november worden ze gezien als ze in een rode Ford met het Poolse kenteken DKL 9T23 wegrijden. Onderzoek naar deze auto levert niets op. Maar de mannen staan op beeld en die beelden tonen we in Bureau Brabant. Wie herkent de mannen op de beelden of kan iets zeggen over hun identiteit? Wie heeft informatie over de rode Ford Focus?

Het BVH nummer is: 2017 234 826.

Breda: Overval op zonnestudio La Costa

Op donderdag 15 februari 2018 rond 21.30 uur staat de studiomedewerkster achter de balie van zonnestudio La Costa aan de Wilhelminastraat. Ze spreekt met een klant als een zwart geklede man de zonnestudio binnenloopt. Hij loopt direct door naar de balie en zegt “al het geld”. De overvaller richt eerst een (op een pistool gelijkend) wapen op de medewerkster en kort daarna op de klant. Vervolgens duwt hij het vuurwapen in de zij van de klant. De medewerkster roept een collega die elders in de zaak werkt, maar hoort haar niet. De klant heeft haar portemonnee in haar handen en de overvaller trekt hieraan. Op het moment dat de medewerkster dit ziet, pakt ze geld uit de kassa en geeft dit aan de overvaller. Daarna vertrekt de dader, hij loopt de studio uit en gaat links af over het parkeerterrein weg.

Wie herkent de overvaller of kan iets zeggen over zijn identiteit?

De BVHnummers zijn: 2018 038 746 en 2018 038 748.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Heeft u iets gezien?

Bent u getuige geweest van één van de bovenstaande zaken of heeft u meer informatie over de daders? Bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via 0800 7000.