Ga naar content

Update: jongens aangehouden voor straatroven en overval

Laatste update:

Huizen - Weer twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar een aantal straatroven en een overval in Huizen. In totaal zijn er nu tien minderjarige jongens aangehouden. Het onderzoek gaat nog verder.

Politiepolo hangen op een rij

Poging overval

Donderdag 23 november kwamen twee jongens een winkel aan de Jacob van Heemskerkstraat binnen. Ze bedreigden de eigenaar met een wapen en wilden geld. De eigenaar bleef rustig en sprak de jongens aan. Die renden de winkel uit en gingen ervandoor op een scooter en een fiets. De scooter werd bestuurd door een derde jongen.

Straatroven
Op 3 februari vond er een poging straatroof plaats op de Thorbeckestraat en op 7 februari een straatroof op de Ceintuurbaan in Bussum. In beide gevallen droegen de verdachten maskers en bedreigden ze de slachtoffers met een vuurwapen.

Rechercheonderzoek
De recherche startte een onderzoek dat leidde eerder naar een 15-jarige jongen, een 16-jarige jongen en twee 17-jarige jongens uit Huizen. Woensdag 16 mei werden vier jongens uit Huizen aangehouden in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar oud.


Update 7 juni 2018

Dinsdag 5 juni 2018 werden nog twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de straatroven en een overval in Huizen. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Huizen en een 17-jarige jongen uit Bussum. Beide worden ook verdacht van een straatroof op 7 december 2017 in Bussum. De jongens zitten nog vast voor verhoor en worden morgen voorgeleid bij de Officier.

Het onderzoek is nog niet afgerond en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.