Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Bedreiging burgemeester Voerendaal: wie weet meer?

Gepubliceerd op:

Klimmen - Op maandag 26 februari 2018 rond 09.30 uur werd de burgemeester van de gemeente Voerendaal ter hoogte van de kruising Retersbekerweg - Putterweg – Beersdalweg in Klimmen met een vuurwapen bedreigd.

De dader heeft daar voorafgaande aan de bedreiging waarschijnlijk geruime tijd staan wachten. De dader droeg een korte winterjack en had tijdens de bedreiging een donkere bivakmuts op. Na de bedreiging stapte hij in een donkerkleurige Golf IV. Op de bijgevoegde foto zijn nog de bandensporen te zien op de plek waar de donkere Golf IV heeft gestaan. De auto is weggereden in de richting van de Retersbekerweg.

Sneeuwval

Maandag 26 februari was een opmerkelijke dag omdat het die ochtend onverwacht heftig gesneeuwd heeft in met name Zuid-Limburg. . Vermoedelijk heeft de verdachte in een donkerkleurige Volkswagen Golf enige tijd in de omgeving gestaan. Dit zou zijn geweest voordat die sneeuw maandagochtend viel. Op deze foto-  gemaakt kort na de bedreiging - is duidelijk te zien waar dit voertuig heeft gestaan.

Plattegrond

Onderzoeksvragen

  • Uit onderzoek is gebleken dat er in de omgeving van de bedreiging (plaats delict), lege dozen zijn aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of deze dozen met het onderzoek te maken hebben? Wie kan hier iets meer over vertellen?
  • Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen; in het bijzonder een vrouw met een hond die langs de genoemde auto is gelopen.
  • Ook is de politie op zoek naar de bestuurder van een donkerkleurige personenauto, merk Volkswagen type Golf IV die meermaals in de omgeving heeft rondgereden. Dit om uit te kunnen sluiten dat deze auto dezelfde auto betreft als  van de dader. Zie onderstaande foto.

Deel uw informatie!

Bent u getuige geweest van dit incident, heeft u informatie over de dader of andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neemt u dan contact op via het algemeen telefoonnummer van de politie 0800 - 6070 of het onderstaande tipformulier.

Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of bij het Team Criminele Inlichtingen 079-3458999.