Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Veelpleger aangehouden voor doorrijden na aanrijding en inrijden op persoon

Laatst gewijzigd op:

Den Bosch - We kregen zaterdagavond de melding om naar de Frederik Hendriklaan te gaan. Daar zou een automobilist tegen twee geparkeerd staande auto’s zijn aangereden en vervolgens weggereden. Ook had hij geprobeerd op een persoon in te rijden. Niemand raakte gewond.

Aanhouding op straat

De bestuurder (een 42-jarige Bosschenaar en bij ons bekend als veelpleger) werd even later door agenten bij zijn woning aangetroffen. Hij voldeed aan het opgegeven signalement, bleek onder invloed en zijn auto was rondom beschadigd. Hij is aangehouden voor verlaten plaats na verkeersongeval, vernieling, rijden onder invloed en poging zware mishandeling/doodslag. Volgens getuigen zou hij namelijk ook geprobeerd hebben een ‘vrouw met hond’ aan te rijden. 

De vrouw was niet meer aanwezig op de Frederik Hendriklaan toen de agenten daar arriveerden. Dankzij onderzoek weten we ondertussen wel wie de vrouw is en we hebben met haar contact gezocht, maar ze wilde geen aangifte doen. Ook met getuigen en de eigenaren van de twee geparkeerde auto’s is contact geweest. Eén geparkeerde auto raakte beschadigd door de aanrijding en daarvan is aangifte gedaan. Mogelijk zou een meisje dat wilde oversteken ook bijna door de verdachte zijn aangereden. Naar haar zijn we nog op zoek.

De verdachte zit nog vast. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.