Ga naar content

Transportcriminaliteit in eerste kwartaal 2018 fors gedaald

Laatste update:
Woordvoering:
Landelijke Eenheid

Driebergen - Het eerste kwartaalrapport 2018 van de Transported Asset Protection Association (TAPA) laat een positieve ontwikkeling zien op het gebied van transportcriminaliteit in de aangesloten landen in Europa, Midden-Oosten en Afrika. In Nederland is het aantal gemelde criminele incidenten in de transportsector in het eerste kwartaal, in vergelijking met het eerste kwartaal van 2017, gedaald van 188 naar 57. Een vermindering van bijna 70 procent.

Iets meer dan 70 procent van de bij de Nederlandse politie gemelde incidenten betrof de diefstal van lading of pogingen daartoe uit vrachtwagens. Ruim 60 procent van alle incidenten vonden plaats in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland.

TAPA

Of deze trend zich doorzet kan TAPA nog niet duiden maar er is voorzichtig optimisme. Ook in Zweden en het Verenigd Koninkrijk daalden de criminaliteitscijfers. De TAPA is een internationale organisatie van bedrijven in de transportsector die zich tot doel heeft gesteld schade door criminaliteit in de logistieke keten te minimaliseren. Dat kan door de ontwikkeling en toepassing van wereldwijde veiligheidsnormen, techniek, opleiding, benchmarking en het proactief identificeren van criminele trends en bedreigingen van de logistieke keten.

TAPA EMEA - Incident Information Service Q1 2018  Report - Cargo data for the Netherlands.pdf