Ga naar content

Dronken bestuurder slaat agent blauw oog

Laatste update:

Tilburg - Een 42-jarige Belgische bestuurder is dinsdagavond aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat en een agent heeft mishandeld.

Surveillerende agenten werden rond 18.50 uur op de Spoorlaan bij de Willem II passage gewenkt door passanten die vertelden dat er een automobilist in een auto met Belgisch kenteken vreemd rijgedrag vertoonde. De agenten zien deze auto in de Telegraafstraat en bij het zien van de politiewagen gaat de bestuurder er snel vandoor. De agenten geven een stopteken. Een paar straten verderop voldoet de bestuurder daar aan. 
 

Stomp

Tijdens de controle vermoeden de politiemensen dat de bestuurder onder invloed van alcohol is. De man is opstandig en werkt niet mee aan de controle. Nadat hij een van de agenten uitschold is hij aangehouden. Een passagier probeerde de aanhouding te beletten en pakte een agent vast die deze persoon van zich afduwt. De automobilist geeft vervolgens de agent een stomp op zijn gezicht. De man is met pepperspray onder controle gebracht en naar een politiebureau overgebracht.  

Onder invloed

Op het bureau bleek dat de Belg onder invloed van alcohol en softdrugs was. Een arts heeft een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij is ingesloten. De agent heeft een blauw oog overgehouden aan de mishandeling en heeft aangifte gedaan.