Ga naar content

Getuigen gezocht van poging doodslag op politieman

Laatste update:

Helmond - Dinsdagmiddag brak een politieman zijn arm, nadat hij eerst door de auto van een verdachte was meegesleurd. Wij zijn op zoek naar getuigen.

Politielint

Rechercheurs  controleerden rond 14.45 uur op de Kanaaldijk N.W. een auto, waarvan  zij het vermoeden hadden dat de inzittenden zich bezig hielden met dealen. In de auto zaten twee personen en de bestuurder werd via het geopende portierraam door een collega, die zich kenbaar maakte als politieman, aangesproken.  De bijrijder stapte ondertussen uit de auto. De collega’s zagen dat de bestuurder  in het bezit was van drugs. De rechercheur pakte hem vervolgens door het geopende portierraam vast en vertelde hem dat hij was aangehouden. De man begon zich meteen los te trekken, waarop hij door de collega in een krachtige greep werd vastgehouden.

Er vandoor

De verdachte wist echter zijn auto te starten en trapte meteen het gaspedaal in. Hij ging er hard vandoor, terwijl de politieman hem nog altijd stevig vast had. Dit resulteerde erin dat deze collega met zijn bovenlichaam hangend in die auto, een stuk werd meegesleurd. De bestuurder bleef zijn snelheid verhogen en bleek niet voornemens te zijn om te stoppen.

Tegen het verkeer in

Omdat de bestuurder niet stopte, zelfs alleen harder ging rijden, maar ook op de baan voor tegemoetkomend verkeerd terecht kwam, had de rechercheur geen andere keuze dan zijn stevige greep los te laten en zich op het asfalt te laten vallen. Hij kwam hard terecht en rolde een flink stuk door. Daarbij brak hij, naar later bleek, zijn pols. De collega deed aangifte van poging doodslag. De bijrijder werd ter plekke aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij drugshandel. Hij is inmiddels weer vrijgelaten.

Getuigen

Wij zijn een onderzoek gestart naar de bestuurder. Wij denken weliswaar te weten wie de man is, maar hebben hem vooralsnog niet aan kunnen houden. Graag komen we in contact met getuigen die gezien hebben wat er met onze collega gebeurde.  We roepen hen met klem op om zich te melden bij de districtsrecherche in Helmond via het landelijke politienummer 0900-8844.

Onacceptabel

Een bewuste actie van deze bestuurder die daarmee het risico nam dat hij de collega letsel kon toebrengen. Een tweede poging doodslag op een Oostbrabantse  politiemedewerker in korte tijd, nadat eind vorige week een motoragent in Den Bosch met opzet werd aangereden. Geweld tegen politiemensen is onacceptabel en wordt niet geaccepteerd. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie.