Ga naar content

Ongeregeldheden voorkomen tijdens Sinterklaasintocht in Tilburg

Laatste update:

Tilburg - Met 48 arrestaties heeft de politie voorkomen dat er ongeregeldheden zouden ontstaan tijdens een demonstratie rond de intocht van Sinterklaas in Tilburg. De Sinterklaasintocht is verder goed en feestelijk verlopen.

Politie-embleem

De inzet van de politie was er zondag opgericht om er voor te zorgen dat de demonstratie van tegenstanders van Zwarte Piet op het Burgemeester Stekelenburgplein veilig en ordelijk kon verlopen.

Grote groep aangehouden

Al in een vroeg stadium hebben agenten ingegrepen. Een enkele agent heeft hierbij de wapenstok gebruikt. Een grote groep personen ging via de Lange Nieuwsstraat en de Burgemeester Brokxlaan richting de demonstratielocatie op het Burgemeester Stekelenburgplein om daar de confrontatie met de protestgroep aan te gaan.  Agenten van de Mobiele Eenheid hebben deze mensen gevorderd om weg te gaan waarbij ook de wapenstok is gebruikt.  Omdat de mensen niet weg gingen zijn de  44 personen rond 11.30 uur aangehouden om verdere problemen te voorkomen. De verdachten (tussen 13  jaar en 51 jaar) zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Twee verdachten van 13 jaar en 15 jaar zijn inmiddels naar huis.   

 

Een man aangehouden die zich niet kon legitimeren. Om zijn identiteit vast te stellen werd hij aangehouden en meegenomen naar het  politiebureau. Er zijn drie mannen aangehouden omdat zij niet voldeden aan een bevel of vordering.

Reactie burgemeester

Burgemeester Weterings van Tilburg: “We hebben vandaag in Tilburg vele kinderen blij gemaakt en een mooie en feestelijke Sinterklaasintocht gevierd en tegelijkertijd hebben we mensen de ruimte gegeven om in vrijheid hun mening te uiten. Deze mensen hebben zich vooraf bij ons gemeld en hebben een vreedzame demonstratie gehouden waarbij ze zich aan de gemaakte afspraken hebben gehouden. Het is jammer dat een andere groep dit wilde verstoren. De politie heeft kordaat ingegrepen waardoor ongeregeldheden voorkomen zijn. “