Ga naar content

Man aangehouden voor bedreiging met vuurwapen

Laatste update:

Waalre - Een man die vermoedelijk op zaterdagavond drie 15-jarige jongens met een vuurwapen bedreigde, is zondagmiddag aangehouden. In zijn woning werden twee nepvuurwapens en een aantal zwaarden gevonden.

De man zou zich op zaterdagavond mogelijk hebben gestoord aan vuurwerk dat op straat werd afgestoken. Toen hij de drie jongens op straat zag lopen, ging hij naar buiten en bedreigde hen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij vermoedde waarschijnlijk dat zij het vuurwerk afgestoken hadden. Nadat de jongens de zakken hadden geleegd en echt geen vuurwerk bij zich bleken te hebben, ging de man er vandoor.

Wapens

Nadat de hevig ontdane jongens thuis waren gekomen en hun ouders hadden ingelicht, werd zondagmorgen de politie ingeschakeld. Wij doorzochten vervolgens de woning van de man. Daar werden twee luchtdrukwapens door de man aan ons overhandigd, die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Ook bleek de man nog een collectie zwaarden te hebben. Alle wapens zijn in beslag genomen en de man is aangehouden. Hij is in ingesloten voor verder onderzoek.