Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Invallen in regio Utrecht vanwege illegaal vuurwerk

Gepubliceerd op:

Stichtse Vecht / Nieuwegein / Amsterdam - In de aanpak van illegaal vuurwerk heeft de politie op 20 november op een aantal locaties invallen gedaan. De invallen maken onderdeel uit van een strafrechtelijk onderzoek naar een criminele organisatie in de handel van illegaal vuurwerk.

Onder meer in Nieuwegein en Stichtse Vecht werden door de politie huizen doorzocht. Ook in Amsterdam werd door de eenheid Midden-Nederland een inval gedaan. Doel van de invallen is het verzamelen van bewijsmateriaal. Zo zijn er gegevensdragers in beslag genomen. Ook aangetroffen administratie is veilig gesteld. Bij de invallen werden grote sommen geld in beslag genomen. Er zijn gisteren geen aanhoudingen verricht in dit onderzoek.

Met de actie pakt de politie Midden-Nederland de handel in illegaal vuurwerk aan. Zo worden de voorbereidingen verstoord en wordt voorkomen dat het vuurwerk in de handel komt, met alle gevolgen van dien. Illegaal vuurwerk en zelfgemaakte vuurwerkbommen zorgen voor een kwart van al het ernstige vuurwerkletsel. Ook levert het afsteken van illegaal vuurwerk elk jaar veel overlast en schade op.