Ga naar content

Wethouder Liesbeth van Tongeren beëdigt 30 Politiekids in de Molenwijk

Laatste update:

Den Haag - Op 21 november zijn ongeveer dertig Politiekids beëdigd om komend schooljaar opnieuw de politie te ondersteunen bij belangrijke zaken in de wijk. De kinderen van de drie basisscholen: De Baanbreker, De Ontmoeting en De Kameleon kregen na de beëdiging een badge met hun naam erop, een pet en een hesje met het Politiekids-logo. Wethouder Liesbeth van Tongeren beëdigde de kinderen officieel tot Politiekids. Vanaf nu mogen zij écht aan de slag.

Wat houdt het project Politiekids in?

De Politiekids en agenten gaan samen de wijk in en geven op belangrijke onderwerpen preventietips aan buurtbewoners. Ook kijken ze samen met de wijkagent of er onveilige plekken zijn. Het project duurt één (school)jaar. Gedurende dit jaar staat er elke maand een thema centraal zoals: woninginbraken, fietsendiefstal, brandveiligheid en Oud & Nieuw.

Vorig schooljaar waren al Politiekids actief in Molenwijk. Het belangrijkste doel van het project is om het contact met de kinderen en hun ouders te versterken. Zo kan zowel de ouderbetrokkenheid als de betrokkenheid van de politie bij het werkgebied vergroten. Kinderen worden zich daarnaast bewuster van hun eigen leefomgeving.

Politiekids Laak 2