Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aankondiging Bureau Brabant 26-11-2018

Laatst gewijzigd op:

Breda, Eindhoven, Esbeek - Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 26 november uw de hulp bij het oplossen van de volgende misdrijven: meerdere mensen worden in de wijk Tuinzigt mishandeld door groepen jongeren, een vrouw pint met een gestolen bankpas in Eindhoven, een inbreker slaat zijn slag in Eindhoven en opnieuw aandacht voor de liquidatie van Rob Sengers in 2004.

Meerdere mishandelingen in de wijk Tuinzigt

In de avond van 5 juli dit jaar gaat het in de Bredase wijk Tuinzigt behoorlijk mis. Om onduidelijke redenen ontstaat er een broeierige sfeer in de wijk, waarbij grote groepen jongeren met elkaar slaags raken. Ook worden er verschillende bewoners en omstanders mishandeld.

Getuigen zien dat meerdere auto’s de wijk inrijden, waarvan de inzittenden voorbijgangers belagen. Sommige relschoppers zijn op de fiets. Er wordt met bierflesjes gegooid, geschopt en geslagen. Ook sommige bewoners die op het lawaai afkomen, moeten het ongelden.

Het onderzoek naar dit geweld loopt nog steeds. Van een aantal daders tonen wij in de uitzending beelden! We kunnen ons ook voorstellen dat er mensen zijn die met hun telefoon beelden hebben gemaakt. Die beelden kunnen ons helpen de daders te vinden. Als u ze nog niet met ons gedeeld hebt, doe dat dan alsnog.

Diefstal van een bankpas en frauduleus pinnen in Eindhoven

Tussen 15 en 18 juli 2018 werd de bankpas van een 75-jarige man in Eindhoven gestolen. Op 16 juli bleek er echter € 18.000,- mee te zijn gepind bij betaalautomaten in Eindhoven. De vrouw met hoofd- en gezichtsbedekking had het geld opgenomen.

Diefstal uit een woning in Eindhoven

Op donderdag 19 juli stond een jongen met een rode flat te wachten bij de deur van een flat aan de Vestdijk. Hij wachtte op een geschikt moment om naar binnen te glippen. En dat lukte hem uiteindelijk. Toen hij eenmaal binnen was, duurde het een kwartier voordat hij weer naar buiten kwam. Maar nu met een volle rugzak. Wat blijkt, er is ingebroken en allerlei spullen zijn uit een flatwoning meegenomen.

De vraag is: wie is deze jongen en waar kan de politie hem vinden?

Opnieuw aandacht voor liquidatie Rob Sengers

Rob Sengers is op 8 september 2004 geliquideerd in Esbeek. De dader is nooit gevonden. Toch zijn we nog steeds bezig om meer informatie te achterhalen van wat er toen met hem is gebeurd. Een beloning van 15.000 euro helpt misschien bij het vinden van de schutter.

Bij een restaurant in Esbeek werd de uit België afkomstige Rob Sengers in 2004 dood gevonden. Hij bleek doodgeschoten. Mensen die toevallig langsliepen, ontdekten hem in zijn auto met draaiende motor. Kort na de moord vinden wij in de bosjes bij de kruising van de N269 en de Groenstraat een scooter. Waarschijnlijk is dit de scooter die bij de liquidatie is gebruikt. Hier treffen wij DNA-sporen op aan. Met nieuwe technieken worden de DNA-sporen in deze zaak opnieuw door het NFI onderzocht. Maar er moeten ook nog mensen rondlopen die meer weten over de moord op Rob Sengers.

Weet u iets? Misschien over de scooter, over de dader of daders, laat het weten! Heeft u iemand in uw omgeving horen praten over de moord? Elk detail, hoe klein ook, kan van belang zijn.

 

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur