Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Nieuwe arrestaties in onderzoek naar cafébranden

Gepubliceerd op:

Oss - In het onderzoek naar twee brandstichtingen bij een leegstaand café aan de Berghemseweg in Oss heeft de recherche opnieuw twee verdachten opgepakt. Het gaat om een man van 50 uit Berghem en een vrouwelijke makelaar van 40 uit Lent. Eerder werden al een 36-jarige man uit Oss en een 22-jarige man zonder vast woonadres aangehouden.

Voorzijde brandweerauto

In de vroege ochtend van maandag 24 juli was de eerste brand, die rond 3.30 uur uitbrak. Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had, was de schade aan het pand aanzienlijk. Exact een week later was het opnieuw raak. Rond 3.30 uur brak er brand uit in het bovenste gedeelte van het leegstaande pand. Al gauw ontstond het vermoeden dat beide branden waren aangestoken.

Onderzoek

In het onderzoek dat volgde werden begin oktober de vermoedelijke brandstichters aangehouden. De recherche denkt dat ze in opdracht handelden van de 50-jarige man uit Berghem. Zijn naam kwam ook naar voren in een onderzoek naar een andere brand, bijna een jaar geleden. In de vroege ochtend van zondag 10 december 2017 werd een leegstaand café aan de Driek van Erpstraat in Oss in brand gestoken. Daarna had de man contact met de verzekeringsmaatschappij over de financiële afwikkeling van deze brand. De verzekeringsmaatschappij besloot na onderzoek om het verzekeringsgeld niet uit te keren. Het vermoeden bestaat dat de 50-jarige man uit Berghem en een makelaar valsheid in geschrifte hebben gepleegd bij de financiële afwikkeling van de brand. Hoe dat precies zit wordt verder onderzocht. De twee zitten vast en worden verhoord.

De mannen die verdacht worden van brandstichting zijn inmiddels gehoord en naar huis gestuurd. Ze zijn nog altijd verdachte. De recherche verwacht op korte termijn nog meer mensen te gaan verhoren die betrokken zijn in dit onderzoek en verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.