Ga naar content

Politie is klaar met onderzoek in het pand

Laatste update:

Enschede - Zowel het forensische als het tactische onderzoek naar sporen in het pand, dat als ‘plaats delict’ is aangemerkt, is beëindigd.

De politie is klaar met het onderzoek in het pand aan de Van leeuwenhoekstraat in Enschede. Na de vondst van de vier dode mannen, die door vuurwapengeweld om het leven zijn gebracht op 13 november, is de politie onmiddellijk een onderzoek gestart. Naast het onderzoek in het pand hebben diverse getuigen en omwonenden gesproken met rechercheurs van het Team Grootschalig onderzoek. In de uitzending van Opsporing Verzocht werd een oproep gedaan aan getuigen die mogelijk meer weten van dit misdrijf. De uitzending leverde 15 tips op die nader onderzocht worden. 

Het onderzoek op het plaats delict is dan wel afgesloten, het onderzoek naar de mogelijke dader(s) gaat onverminderd voort. De politie vraagt getuigen die bijzonderheden hebben gezien of meer weten over de mogelijke aanleiding van dit misdrijf en die zich nog niet hebben gemeld met klem om dit wel te doen. Contact met het Team Grootschalige Opsporing kan zowel telefonisch via het (gratis) telefoonnummer 0800 6070 of digitaal via het tipformulier. Het kan zijn dat u liever anoniem blijft. Dan kunt u contact leggen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) Dit is een team dat extra discreet omgaat met tips en als één van de weinige afdelingen binnen de politie de identiteit van de tipgever mag afschermen.  TCI is te bereiken op 079-3458999 (tussen 8.00 uur en 17.00 uur).
Mocht u bewakingsbeelden van de omgeving hebben, dan wordt u verzocht die met de politie te delen.

Meer informatie over het onderzoek naar dit gewelddadige misdrijf is hier te vinden