Ga naar content

Bestuurder slingerende autoambulance aangehouden

Laatste update:

Breda/ Rijsbergen - Agenten hebben donderdag 22 november op de A16 ter hoogte van Breda/ Rijsbergen een 25-jarige man uit Ossendrecht aangehouden. De man reed met zijn autoambulance slingerend over de snelweg, met groot gevaar voor het overige wegverkeer. Hij bleek onder invloed van drugs te zijn.

Rond 17.24 ontving de politie verschillende meldingen van een slingerende vrachtwagen op de snelweg. Deze zou al verschillende hectometerpalen uit de grond hebben gereden. Dienders gingen met spoed richting de A16.

Vluchtstrook

Daar zagen ze een autoambulance rijden met daarop twee auto´s.  Ze gaven de bestuurder een volgteken, maar de man zette zijn voertuig op de vluchtstrook stil. Ze namen een drugstest bij hem af en de man bleek onder invloed van amfetamine en wiet te zijn. Daarop is hij aangehouden. De verdachte bleek ook nog een flesje met vermoedelijk GHB op zak te hebben. De verdachte is afgevoerd naar het politiebureau waar bloed bij hem is afgenomen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Meldingen

Wij zijn blij met het alert handelen van de verschillende bestuurders die 112 hebben gebeld toen ze de autoambulance zagen slingeren. Nu zijn er alleen hectometerpaaltjes gesneuveld, maar dat had zo maar anders af kunnen lopen. Wij doen verder onderzoek naar de zaak.