Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drie aanhoudingen na alertheid van winkeliers

Gepubliceerd op:

Bergen op Zoom - De politie hield zaterdagmiddag 24 november drie buitenlandse mannen (24,27 en 30 jaar) aan, nadat er in hun auto veel gestolen spullen werden aangetroffen. Winkeliers hadden hen al eerder op de korrel en informeerden elkaar en de politie.

Vorige week reageerden winkeliers in Rucphen attent op onderlinge meldingen dat er in verschillende winkels in de omgeving pogingen tot diefstallen waren gepleegd door mensen, die mogelijk in verband gebracht konden worden met mobiel banditisme. Hierbij gebruikten zij een onderlinge app-groep, waarbij zij elkaar waarschuwden voor het drietal. Zij maakten foto’s van het drietal en wisten het voertuig te fotograferen. Desondanks wist het drietal toch wat diefstallen te plegen en werd de politie ingeseind.

Aanhoudingen

Afgelopen zaterdag 24 november zag de politie het, door de winkelier gefotografeerde, voertuig rijden over de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom. In de auto zaten drie Bulgaren met Turkse identiteitsbewijzen. Zij spraken de Roemeense taal. Op het voertuig zat een gestolen Engels kenteken, waarover met stift een Pools kenteken was geschreven. In de auto lag het vol met tassen cosmetica, kleding en schoenen met verwijderde veiligheidslabels en huishoudelijke zaken als pakken koffie. De auto en de goederen zijn in beslag genomen.

Herkenning

De politieagent herkende alle inzittenden van de eerder gedeelde foto’s van de winkeliers. Alle drie de verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Samen met de recherche wordt er gekeken voor welke diefstallen het drietal verantwoordelijk is. Een van de verdachten moet nog voor 16 dagen in hechtenis vanwege eerdere winkeldiefstallen.