Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Tweetal aangehouden na openlijke geweldpleging

Gepubliceerd op:

Ulvenhout - De politie heeft in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 november 2018 kort na middernacht op de Strijbeekseweg twee 23-jarige inwoners van Ulvenhout aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en vernieling van een taxi.

De mannen werden ervan verdacht die nacht een 45-jarige taxichauffeur uit Breda te hebben mishandeld. Ook werden ze ervan verdacht zijn taxibus te hebben vernield. Na onderzoek bleek dat één van de twee verdachten niet betrokken was bij het incident, hij is weer in vrijheid gesteld. De andere verdachte is in verzekering gesteld en heeft de nacht in de cel doorgebracht.

Nieuwe aanhoudingen

De taxichauffeur heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde dat hij mensen moest ophalen op de Strijbeekseweg en naar Breda moest brengen, toen hij plotseling werd belaagd door ongeveer 10 mannen. Hij raakte daarbij gewond. De man wist zijn taxibus te bereiken en er vandoor te gaan. Terwijl hij vluchtte, zou er op zijn auto zijn geslagen en sneuvelde de achterruit van de taxibus. De man waarschuwde al vluchtend de politie. 
Agenten troffen op de Strijbeekseweg diverse mensen aan en hielden op basis van het opgegeven signalement twee 23-jarige mannen uit Ulvenhout aan. Uit onderzoek op het politiebureau bleek dat één van hen bij het incident betrokken is geweest, hij is in verzekering gesteld. De andere man is weer in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek naar de openlijke geweldpleging voort en sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.